The Green Circle, workshops in de Natuur,
kun je vanaf nu vinden op https://thegreencircle.nl.

Hier kun je alle informatie vinden over de workshops Vers Hout, Wilgen Vlechten, Smeden en Beeldhouwen in Hout en Steen, blogs, nieuwsbrieven en nog veel meer!
Buitenatelier voor ambacht en kunst

THE GREEN CIRCLE is in februari verhuisd naar een mooie nieuwe plek. Een terrein met veel meer mogelijkheden, op een prachtig landgoed tussen open velden en bossen.
En nu, na een fantastische eerste zomer, is ook de website verhuisd naar een nieuw domein; https://thegreencircle.nl
De eerste workshops waren een groot succes. En iedereen was enthousiast over het nieuwe natuurterrein; "nog mooier dan het bos" en de mogelijkheden die het biedt. De buitenataliers voor Vers Hout en smeden zijn prachtig geworden. En voorjaar 2016 gaat de mandenvlechter w.s. starten met de aanleg van een levende constuctie voor het buitenatalier Wilgen vlechten. We gaan de keuken herbouwen voor het oerkoken. En de plannen zijn in maak om het atalier Beeldhouwen uit te breiden met een keramiekoven, zodat er met het zomerkamp Oerkracht ook een workshop gegeven kan worden.
En wie weet volgend jaar ook in het workshop programma!
Ook het ontwikkelen van The Green Circle als platform voor vakmensen met passie voor Ambacht en Natuur begint steeds meer vorm te krijgen. Meer gedreven vakmensen sluiten zich bij ons aan, met nieuwe idee├źn en inspiratie. En we zijn verbindingen aan het leggen met organisatie's, zoals het Craft Counsel, om het hedendaagse ambacht te ontwikkelen, meer elan en draagkracht te geven.

Voor een impressie van de nieuwe locatie en het bouwen van de nieuwe werkplaatsen; zie ook de nieuwsbrief, facebook of

dit youtubefilmpje met een sfeerimpressie van de Open Dag 2015.
The Green Circle
The Green Circle is een buitenatelier voor ambacht en kunst. Verschillende Ambachtslieden komen hier samen, die door hun gedrevenheid en ervaring hun vak willen delen met anderen. Het initiatief van Daan de Leeuw om deze activiteiten te faciliteren hebben als doel om al deze ervaringen, zo basaal mogelijk te beleven. Hierdoor wordt het pad naar het uiteindelijke resultaat versterkt. Het gaat om de beleving, het leren van technieken, het proces en het doel erna toe. Zo probeert hij met verschillende activiteiten het bewustzijn en de relatie van de mens en natuur te bevorderen.
De volgende workshop kunnen gevolgd worden:
Workshop vers hout met Daan de Leeuw
Workshop smeden met Reinier Hoving.
Workshop manden vlechten met Sven Hoogerhoud
Workshop beeldhouwen met Jan-Carel Koster.
oerkoken met Theo de Gier.
Ook organiseert The Green Circle ism Theo de Gier, Oerkoken in de natuur." Dit evenement is speciaal georganiseerd voor bedrijfs uitjes, fam. en/of vrienden kringen.
Ook organiseerd The Green Circle jaarlijks Oerkracht , een zomerkamp voor jong en oud waarin veel verschillende workshops gevolgd kunnen worden.


Zie ook de nieuwe website van The Green Circle.Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van The Green Circle .
De PDF "The Green Circle" folder 2015
De PDF "Oerkoken in de Natuur"